tiistai 6. elokuuta 2013

Sähköä ilmassa

Maisa yritti saada satulaa Turpon selkään, mutta ruuna luimisteli ja näykkäisi keltaisilla hampaillaan.
"Hyi olkoon!", tyttö hyppäsi kauemmas ja oli pudottaa käsistään satulan.
"Mikä sua vaivaa tomppeli? Lopeta heti!" Hevonen luimisteli ja ruskeissa silmissä oli ikävä tuijotus. Hevonen oli jälleen inhottavalla päällä.

"Eikö se tottele?", kuului Jessen  rauhallinen ääni karsinan ovelta.
Poika oli tullut paikalle niin hiljaa, ettei Maisa häntä ollut huomannut. Maisa vilkaisi Jesseä. Häntä pelotti.

"Ei! Mutta Turpo on hurjalla päällä. Älä vaan mene lähelle, ettei se pure sinua. Tässä saa olla henkensä kaupalla.", Jesse hyppäsi karsinaan välittämättä hevosen uhkailuista.
"Minä autan sinua", poika lupasi.
Turpo hyppäsi pystyyn luimistetuin korvin ja naksautti hampaita ilmassa.

"Ole nyt siinä!", Jesse komensi hevosta.

Hän ei pelännyt, vaan syöksyi tytön ohitse ja hyppäsi kiinni hevosen turpaan. Sitä näkyä Maisa ei unohtaisi pitkään aikaan. Turpo näytti pelästyneeltä ja lakkasi luimimasta. Mahtoiko se pelätä vai kunnioittaa Jesseä, Maisa mietti. Hän oli pitkästä aikaa hämmentynyt.

Turpo säikähti ja kävi istualleen, mutta päättäväinen poika roikkui kiinni hevosessa. Eikö Jesse pelännyt hevosen hampaita lainkaan? Maisa ei voinut kuin ihmetellä. Yhdessä kiitävässä hetkessä poika  sitoi kiinni Turpon kalteriin. Sitten hän pyyhki kädet housun takalistoon ja virnisti Maisalle.

"Nyt se on valmis satuloitavaksi. Turpo vain pelotteli sinua."

Tyttö tuijotti ihastuneena Jesseä. Kulkiko Maisa huput silmillä, vai miksi hän ei ennnen ollut huomannut, miten söpö poika oli? Ihan veljensä näköinen. Kummallinen väristys kävi hänen lävitseen. Oli pakko vastata pojan hymyyn, jolla oli kauniit silmät, pohjattoman siniset, kuin kesätaivas...

"Vau!", Maisa sai viimein sanotuksi. "Olet vielä hevosmieskin."

Jesse virnisti, vilkaisi kulmainsa alta pitkään ja meni pois. Maisan piti nipistää itseään, sillä hän tuijotti yhä pojan perään. Oliko pojasta kehkeytymässä teini-ikäinen komistus?

"Tästä talli menee sekaisin", Maisa sanoi.

Hän satuloi Turpon, mutta ei saanut ajatuksiaan irti pojasta. Oliko Jesse tehnyt ensimmäisen valloituksen samaan tyttöön kuin isovelikin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti